Hempparissa 6.3 – Viiniä ja valitusta, teetä ja terveisiä, siideriä ja surkuttelua, kaljaa ja kalitusta

Oltiin tosiaan 6.3 Hempparissa noin 20 Varkaan kokoonpanolla – hyvä me aktiiviset paikallaolijat! Ilta lähti käyntiin huonon sään pohtimisella Hempparin ikkunan edessä olevilla sohvilla. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että tarvitsimme enemmän tilaa paikalle virtaaville Varkaille. Siirryimme Hempparin ns. takaosaan, jossa keskustelu jatkui suuren soikean tuolipiirin keskellä.

Keskustelimme, purnasimme, valitimme, surkuttelimme, kalitimme ja halusimme lähettää terveisiä opettajille. Yhteinen ”vihollinen” – koulutuksemme epäkohdat – saivat kielenkantamme laulamaan ja puheenvuorojakin koetettiin jakaa. Monella oli sanansa sanottavana ja kehitysehdotuksia mielessä. Keskustelua virisi mm. Musican pölyisyydestä, maisteriopinnoista, kandityöstä, VEO-opinnoista, musiikin opetuksesta ja opetuksesta ylipäätään. Opetuksen laadun tarkkailua mietittiin ja opettajien toistensa vertaisarviointimahdollisuudesta keskusteltiin. Pohdituttaviksi asioiksi nousivat myös opettajien kurssivaatimukset ja yhteisen linjan noudattaminen, opiskelun periaatteet sekä ohjeistus, luentopakko, tehtävien sähköinen vs. paperinen palautus, kurssikokonaisuudet, opiskelijalähtöisyys opetuksessa tai sen puute. Meitä pohditutti myös, millainen on hyvä opettaja ja millaista on hyvä opetus.

Illan perusteella tein mielessäni päätelmiä siitä, että olemme oppineet analysoimaan kriittisesti sekä itseämme että ympäristöämme. Olemme kiinnostuneita alastamme ja opetus ei ole meille yhdentekevää, koska haluamme nostaa esiin kysymyksiä opetuksemme laadusta ja heitellä kehitysideoita ilmaan. Haluamme tuottaa itsellemme ja tuleville vuosikursseille yhä laadukkaampaa varhaiskasvatustiedettä. Ilta kokosi yhteen Varkaita neljästä eri vuosikurssista ja toi niin hallitukselle kuin KOPO-korvillekin tärkeää tietoa opiskelijoiden mielipiteistä ja mieltä askarruttavista asioista, kiitos siis niistä. Näitä valitusillassa käsittelemiämme asioita tullaan viemään eteenpäin – ja on jopa jo vietykin mm. laitosjohdon kokouksessa. Yhdessä voimme luoda parempaa varhaiskasvatusta niin yliopistotasolla kuin työelämässä. Ollaan aktiivisia ja vaikutetaan yhdessä, VARKAAT ry ja Varkaiden KOPO on teitä/meitä varten.

– Marja, KOPO-vastaava ja 2. taloudenhoitaja

– –

ps. Jyyn valitusviikot ovat käynnissä vielä tämän viikon. Valittaa voit joko ainejärjestötilassa valituslapuilla, huomenna 13.3. klo 11-14 kirjastolla tai osoitteessa: jyy.fi/valitusviikot  Valittamallakin voi vaikuttaa!

Opintotukivaikuttamiseen taas pääset mukaan vaikka näin:
” 1. Osallistu Jyväskylän kaikkien opiskelijoiden yhteiseen tempaukseen ”Oodi opintotuelle”
Jyväskylän Kompassilla maanantaina 18.3. klo 16:00
https://www.facebook.com/events/469565496444373/?notif_t=plan_user_invited
2. Osallistu kaikkien opiskelijoiden yhteiseen ”Näpit irti opintotuesta!” – Suurmielenosoitukseen Helsingissä keskiviikkona 20.3. klo 13 alkaen
https://www.facebook.com/events/478850868828955/?ref=ts&fref=ts
JYY kyydittää jäseniään mielenilmaukseen maksutta:
https://www.facebook.com/events/142947402538606/?fref=ts
Ilmoittautuminen Korpin kautta: JYYmiekkari 13.3. mennessä!
3. Kerro näistä kavereille ja houkuttele mukaan!
4. Seuraa keskustelua ja tilannetta vaikka täältä:
https://www.facebook.com/opintotuki2013?ref=ts&fref=ts ja
https://www.facebook.com/groups/147824125375567/?fref=ts

Mainokset

Tekijä: Varkaat

Varkaat on Jyväskylän varhaiskasvatuksen opiskelijoiden oma ainejärjestö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s