Mikä ihmeen miniVerso?

Maanantaina Varkaat ry järjesti kaksi Miniverso-koulutusta: toinen aamu- ja toinen iltapäivällä. Itsekin ihmettelin koko Miniversoa. Mikä juttu tämä oikein on? Ai mikä ajattelumalli? Miten se muka toimisi päiväkodissa? Tuon koulutuksen käyneenä voin vain todeta, että kyllä kannatti!

Miniverso on ikäänkuin Verso-koulutuksen pikkusisko. Verso tarkoittaa vertaissovittelua, joka on suunniteltu kouluun. Luonnollisesti miniverso on vertaissovittelun malli päiväkotiin. Meidän kouluttajamme Jonna oli aivan huikea persoona! Hän on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, mutta opiskellut myöhemmin sovittelun asiantuntijaksi. Tällä hetkellä Jonna on täysin työllistetty miniverson kautta. Hän kiertää päiväkodeissa kouluttamassa henkilökuntaa, kunnan päättäjiä, pitää seminaareja jne. Jonnan työnkuva kuulostaa todella monipuoliselta! Tässä myös pieni vinkki kaikille meille opiskelijoille, jotka haluavat tehdä tulevaisuudessa muutakin kuin lastentarhanopettajan töitä: se todellakin on mahdollista! 

Meidän koulutus oli aivan sama, jota Jonna ohjaa päiväkodin henkilökunnalle ympäri Suomea. Neljän tunnin aikana keskustelimme sovittelusta, restoratiivisesta oppimisesta, miniverson lähtökohdista sekä paljon muusta. Koulutuksen paras anti oli varsinaisten miniverso-tilanteiden harjoitteleminen pienryhmissä. Monipuolinen kokonaisuus!

Miniverso on menetelmänä yksinkertainen ja selkeä kaava, jonka mukaisesti sovittelijoiksi koulutetut aikuiset auttavat osapuolina olevia lapsia itse löytämään ratkaisun ristiriitaansa.

 

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aivan huikea koulutus!

Meistä varmasti moni törmää tähän tulevaisuuden työelämässä!

SUURI KIITOS IHANALLE JONNALLE!

Heidi

 

Mainokset

Tekijä: Varkaat

Varkaat on Jyväskylän varhaiskasvatuksen opiskelijoiden oma ainejärjestö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s