”Työpaikkahaku” auki Varkaiden hallitukseen kaudelle 2016

Jyväskylän yliopiston varhaiskasvattajien ainejärjestö Varkaat ry etsii uusia aktiiveja hallituskaudelle 2016. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta ainejärjestötoiminnasta tai rekisteröidyn yhdistyksen hallituksesta. Tärkeää on, että sinulla on halua olla mukana hallituksen toiminnassa! Tehtävään sitoudutaan aina vuodeksi kerrallaan. 

Suosittelemme hallitukseen tulemista sillä sinä saat:
– Opintopisteitä
– Opit yhteistyö- ja organisointitaitoja, jotka ovat korvaamattoman tärkeitä tulevassa työssäsi
– Uusia ystäviä, esimerkiksi eri vuosikursseilta, ainejärjestöistä ja muista kaupungeista
– Mahdollisuuden päästä päättämään ja vaikuttamaan
– Pitämään hauskaa

Valitsimme uuden hallituksen syyskokouksessamme 18. marraskuuta klo 16 tilassa RUU D 101 (Juho), jonne toivotamme juuri Sinut tervetulleeksi!
Mieti valmiiksi mitä pestiä/pestejä olisit halukas hakemaan. Etsimme uusia henkilöitä jokaiseen vastuualueeseen!

 

PUHEENJOHTAJA

Kutkuttaako Sinua ajatus ainejärjestön puheenjohtajan maineesta ja kunniasta, vallasta ja vastuusta? Oletko yhteistyökykyinen ja innokas oppimaan uutta? Oletko kiinnostunut yhdistystoiminnasta, vaikuttamisesta ja yhdessä tekemisestä? Puheenjohtaja pitää käsissään koko ainejärjestön lankoja ja tykkää nuuskia muiden hallituslaisten asioita. Hän johtaa hallituksen kokouksia ja pitää huolta, että hallitus toimii yhdistyslain, Varkaat ry:n sääntöjen, toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Näiden lisäksi hän huolehtii hallituksen ilmapiiristä ja jaksamisesta. Puheenjohtajana toimiessa organisointi- ja johtamistaidot kehittyvät ja reppuun kertyy paljon arvokasta kokemusta! 🙂

VARAPUHEENJOHTAJA

Varapuheenjohtajan pestissä olet puheenjohtajan vasen käsi. Varapuheenjohtajan roolia voi toteuttaa sen hetkisen hallituksenpuheenjohtajistolle sopivalla tavalla: valtaa ja vastuuta voi jakaa niin kuin itse parhaaksi puheenjohtajan kanssa koette.

Varapuheenjohtajana kehität johtajuus- ja organisointitaitojasi, pidät ainejärjestön lankoja käsissäsi ja osallistut vastuun jakamiseen yhdessä puheenjohtajan kanssa. Varapuheenjohtajaa voisi myös luonnehtia hallituksen jokapaikanhöyläksi – tehtävää riittää, mutta varapuheenjohtajalla ei ole varsinaista omaa vastuualuetta.

Jos puheenjohtajan pesti tuntuu liian vastuulliselta ja isolta palalta, mutta silti puheenjohtajuus kiehtoo, on tämä pesti kuin tehty juuri sinulle!

SIHTEERI

Onko läppärin näpyttely sinulle luontevaa? Onko sinulla hyvät kirjoitustaidot? Entä hallitsetko multitaskingin eli pystyt nappaamaan keskustelusta tärkeimmät pointit ylös pöytäkirjaan? Sihteerinä päävastuusi ovat erityisesti pöytäkirjat ja kokousterkkujen lähettäminen sähköpostilla jäsenistölle. Joten sinun on myös tärkeää osallistua aktiivisesti hallituksen kokouksiin. Vaikkei sinulla olisi aikaisempaa kokemusta sihteerinä toimimisesta, sinun ei tarvitse huolehtia, koska nykyinen sihteeri Kaisa perehdyttää sinut uuteen tehtävääsi. 

TALOUDENHOITAJA

Haluatko päästä pyörittelemään massiivisia mammonamääriä ja huumaantua vallantunteesta? Tervetuloa toteuttamaan syvimpiä haaveitasi! Taloudenhoitajana tehtäväsi ovat kirjanpidon ja laskuliikenteen ympärillä. Kaikkia yhtälöitä ei tarvitse osata ratkaista itse, vaan apunasi pyörii myös toinen taloudenhoitaja sekä muu tiimi. Aikaisempaa kokemusta rahastonhoidosta tai yhdistystoiminnasta sinulla ei tarvitse olla. Tarvitset mukaasi vain ripauksen mielenkiintoa ja hitusen kärsivällisyyttä. Lisäksi vaadimme työtehtävään sitoutumista tulevaksi vuodeksi.

JÄSENISTÖVASTAAVA

Oletko hieman utelias tietämään, ketkä kaikki ovat liittyneet Varkaisiin? Tykkäätkö välillä istuskella koneella ja naputella tietoja ylös? Jäsenistövastaavana saat kokea tämän kaiken! Jäsenistövastaavan tehtävinä on pitää yllä Varkaiden jäsenrekisteriä ja vastata jäsenyyteen liittyvistä asioista ja ongelmista. Kokouksissa hän ilmoittaa uudet jäsenet hyväksyttäviksi. Hän on myös vastuussa jäsentarroista ja niiden jakamisesta jäsenille. Jäsenistövastaava tekee yhteistyötä erityisesti taloudenhoitajan, sähköpostivastaavan ja merkkivastaavan kanssa. Jäsenistövastaavan pesti on uusi, joten sitä voi vielä muokkailla omannäköisemmäksi!

SOOL-VASTAAVA

Oletko kiinnostunut toimimaan opettajakoulutuksen asioiden parissa ja osana kattavampaa järjestöä? Kiinnostavatko yhteistyökuviot? Silloin sinulle sopii pesti SOOL-/yhteistyövastaavana! Tehtäviin kuuluu toimia linkkinä Suomen opettajaksi opiskelevien liiton (SOOLin) ja jäsenistömme välillä sekä yhteydenpito toisten ainejärjestöjen kanssa – esimerkiksi Tampereen lastentarhanopettajaopiskelijoiden ITU ry:n kanssa.Pysyt ajan tasalla alaamme liittyvissä ajankohtaisissa asioissa välittämällä SOOL-uutisia sähköpostilistallemme sekä pääset harjoittelemaan organisointitaitojasi SOOLin Talvipäivien ilmoittautumisen kautta. 

KOULUTUSVASTAAVA

Janoatko tietoa ammatillisista teemoista, tai onko jokin aihe jäänyt kenties vähemmälle käsittelylle koulutuksessamme? Oletko kiinnostunut kuulemaan esimerkiksi miten jokin pedagoginen suuntaus tai menetelmä toteutuu päiväkodissa? Ajatteletko, että kyseisen aiheen tuntemisesta olisi hyötyä muillekin varhaiskasvattajille tulevassa työssä? Tällöin koulutusvastaavan pesti on juuri sinua varten!

Ainejärjestömme pyrkii järjestämään jäsenilleen erilaisia koulutusiltamia, kursseja ja esimerkiksi vierailuja päiväkoteihin. Koulutusvastaavana tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa tämänkaltaisia tapahtumia yhdessä muiden hallituslaisten kanssa.

KOPO-VASTAAVA

Oletko kiinnostunut opiskelijoiden oikeuksista ja valmis auttamaan kanssaopiskelijoitasi? Oletko innokas tekemään yhteistyötä niin tiedekuntamme, laitoksemme ja oppiaineemme henkilökunnan kanssa ja ajamaan opiskelijoiden asiaa? Mahtavaa, sillä juuri sinusta voi tulla Varkaiden seuraava kopo eli koulutuspoliittinen vastaava! Tehtävänäsi on ajaa varhaiskasvatuksen opiskelijoiden etua, viedä palautetta opiskelijoilta henkilökunnalle muun muassa Valitusiltojen avulla ja osallistua opinto- ja tiedevaliokunnan kokouksiin. 

HYVINVOINTIVASTAAVA

Oletko innostunut hyvinvoinnista ja siihen liittyvistä sosiopoliittisista asioista kuten asumisesta, toimeentulosta, terveydestä ja tasa-arvosta? Hyvinvointivastaavan tehtäviin kuuluu sosiopoliittisista asioista huolehtiminen ja niistä ajankohtainen tiedottaminen. Tässä pestissä saat olla pitämässä huolta jäsenten eduista ja hyvinvoinnista esimerkiksi järjestämällä Varkaiden VeriRyhmän luovutusretkiä. Hyvinvointivastaavana saat laittaa luovuutesi kehiin sekä levittää hyvää mieltä ja hyvinvointia!  

LIIKUNTAVASTAAVA

’’Must on tulluu urheiluhulluu!’’ Ja ei haittaa vaikka ei olisikaan, pääasia kun liikuntajutut kiinnostavat. Liikuntavastaavana pääset ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia, oli se sitten makea pyöräretki Pandalle, retki parkourin ja sirkuksen saloihin, miekkailukurssi tai vaikka pihapeli-ilta. Liikuntavastaava hoitaa liikuntavuoroa yhdessä muiden kasvisainejärjestöjen liikuntavastaavien kanssa ja osallistuu liikuntavaliokunnan kokouksiin. Nyt siis hikinauhat otsalle ja jumppaamaan! 

BLOGI- JA SÄHKÖPOSTIVASTAAVA

Asuuko sisälläsi pieni bloggaaja, joka on kova räpsimään kuvia ja kirjoittamaan lennokkaita lauseita? Haluaisitko päästä kertomaan ensimmäisenä tulevista tapahtumista jäsenistölle?Sähköposti- ja blogivastaajana sinun vastuullasi on viestin välittäminen hallitukselta jäsenistölle, joten hyvät kirjoitustaidot ovat plussaa. Viestimiskanavia ovat mm. Facebook, Instagram, blogi ja sähköposti. Blogin ylläpitäminen on helppoa wordpressin ansiosta ja sinun tulisi aina välillä kirjoittaa pienimuotoisia artikkeleita blogiin. Lisäksi tehtävääsi kuuluu pitää blogin tapahtumakalenteri ajan tasalla. Blogin lisäksi hoidat myös Varkaiden sähköpostilistaa eli lisäät jäseniä sähköpostilistalle ja hyväksyt listalle tulevat sähköpostit. 

MERKKIVASTAAVA

Kiinnostaisiko sinua kenties suunnitella ja toteuttaa uusia haalarimerkkejä? Hiphei, tämä homma on sinua varten! Merkkivastaava pitää hyvää huolta kaikista haalarimerkeistämme sekä käteiskassasta. Merkkien vähetessä hänen tehtäväänsä kuuluu merkkien tilaaminen. Ideoiden tulviessa päähän merkkejä saa lähteä toteuttamaan! Lisäksi merkkivastaava myy haalarimerkkejä tapahtumien yhteydessä.

KULTTUURIVASTAAVA

Oletko kiinnostunut musiikista, kuvataiteesta tai elokuvista? Asuuko sinussa pieni organisaattori, joka pitäisi päästää valloilleen? Kulttuurivastaavana pääset vaikuttamaan ainejärjestösi toimintaan ideoimalla kulttuuritapahtumia sekä esimerkiksi askartelu- ja leffailtoja jäsenistölle.

 TAPAHTUMAVASTAAVA

”BILEEEEET!!” Nautitko erilaisten tapahtumien organisoinnista? Oletko kaveripiirissäsi se, joka aina järjestää porukalle ohjelmaa? Jos olet aktiivinen, luova, hullu ja haluat tutustua uusiin ihmisiin yhteistyön merkeissä, saatat olla etsimämme henkilö! Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu ainejärjestön eri tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen. Tapahtumavastaavana teet paljon yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen ja yritysten kanssa. 

YMPÄRISTÖVASTAAVA

Ovatko ympäristöasiat sinulle tärkeitä? Haaveiletko ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, valtameren muovilautan hävittämisestä ja jääkarhujen pelastamisesta? Tähän vastuualueeseen kuuluu ainejärjestön ympäristöystävällisyydestä huolehtiminen sekä ympäristötapahtumien suunnittelu ja niihin osallistuminen. Lisäksi pääset osallistumaan ympäristövaliokunnan kokouksiin ja suunnittelemaan ympäristöaiheista toimintaa yliopistolla yhdessä muiden samanmielisten kanssa.

KV-VASTAAVA 

Kiinnostaako kansainvälisyys, muut kielet ja kulttuurit? Haluaisitko kenties laajentaa ystäväpiiriäsi kansainväliseksi, viettää aikaa mahtavien ja aina niin elämäniloisten vaihtareiden kanssa, tai vain oppia tuntemaan eri maiden kulttuurisia antimia? Jos kyllä, kv-vastaava on juurikin sinun pestisi! KV-vastaavana pääset tekemään juurikin tätä kaikkien mahtavien kansainvälisten tapahtumien ym. kautta. Ja kyllä, se on opettavaista ja avartavaa, unohtamatta kansainvälisyyden korostuvaa painoarvoa työmarkkinoilla! 😉 Englannin kielen huippuosaaja ei tarvitse olla, mutta kiinnostus omia vaihtareitamme kohtaan on ehdottomasti plussaa. YES YOU CAN!

YRITYSYHTEISTYÖVASTAAVA

Kiinnostaako tutustuminen yrityksiin ja jäsenetujen hankkiminen sinua? Oletko halukas neuvottelemaan ja keskustelemaan kaikkia osapuolia hyödyttävistä eduista tai tapahtumista? Tähän pestiin kuuluvat yhteydenotot ja yhteistyö yritysten kanssa. Tarkoituksena on esimerkiksi kerätä Varkaiden jäsenille jäsenetuja sekä hankkia sponsoreita erilaisiin tapahtumiin. 

TUTOR- JA FUKSIVASTAAVA

Haluatko päästä ottamaan uudet fuksimme heti vastaan ja tuntea fuksivuoden jännitykset uudestaan läheltä? Olisiko mukavaa tehdä yhteistyötä tutoreiden kanssa? Tässä on loistava tilaisuus tutustua uuteen vuosikurssiin ja opastaa heitä yliopistomaailman saloihin. Tärkein tehtäväsi on toimia linkkinä fuksien, tutoreiden ja hallituksen välillä.

VARAJÄSEN

Oletko kenties jo ollut hallituksessa mukana, mutta et aivan vielä malttaisi päästää irti? Vai oletko muuten niin kiireinen opiskelija, että oman vastuualueen ottaminen tuntuu liian suurelta harppaukselta? Hallituksen varajäsen voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Mainokset

Tekijä: Varkaat

Varkaat on Jyväskylän varhaiskasvatuksen opiskelijoiden oma ainejärjestö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s