University Hacks

Moikka kaikille!

Syyskuu alkaa olla lopuillaan ja arki rutiineihin palauduttu. Nyt onkin sopiva aika tsekata nää meidän vinkit siihen, miten saat opiskeluajasta mahdollisimman paljon irti. Erityisesti fuksit tarkkana! 😊

  1.  Hanki kalenteri! Opiskeluun liittyviä deadlineja tulee olemaan paljon. Sen lisäksi haluat varmasti pysyä ajan tasalla myös tapahtumista ja omista tapaamisistasi. Kalenterin avulla saat merkattua kaikki tärkeät ja sinua kiinnostavat asiat ylös. Pystyt myös suunnittelemaan aikataulujasi ja kenties vältät oppimistehtävän kirjoittamisen deadlinea edeltävänä iltana
  2. Seuraa Varkaita somessa. Tapahtumista ja myös muista Varkaita koskevista asioista tiedotetaan somessa. Monet tapahtumailmoitukset saattavat jäädä näkemättä muiden postauksien takia ja siksi lisäätkin todennäköisyyttä pysyä ajan tasalla, kun seuraat Varkaita Facebookissa, Instassa ja Snapissa. Facebookista löydät niin Varkaiden sivun kuin myös Varkaiden tapahtumat -ryhmän sekä liikuntavuoro -ryhmän. Näihin ryhmiin kannattaa myös liittyä!
  3. Opiskelut tuntuvat väliltä erittäin rankalta ja siksi sanonta rankka työ vaatii rankat huvit, pitää täysin paikkansa. Saat itse tietenkin valita mitä pidät hupina, mutta muista ettei elämä ole pelkästään opiskelua. Varkaat, muut ainejärjestöt ja JYY tarjoavat monenlaisia erilaisia tapahtumia Approista norsufutisturnauksiin ja näiden avulla pystytkin unohtamaan hetkeksi opiskelun. Tapahtumista myös jää usein monia kultaisia muistoja muisteltavaksi kiikkustuoliin.
  4. Kahvi! Suurin osa tapahtumista sijoittuu viikolle ja osassa tapahtumissa sinulla saattaa mennä yön myöhäisille tunneille asti ja siksi unen määrä saattaa jäädä vähäiseksi aamuisen luennon tai demon takia. Onneksi kuitenkin suuri osa demoista sijoittuu Ruusupuistoon, jossa sinulle on Ruusulassa tarjolla ilmaista kahvia (tai teetä)! Tämä sopii täydellisesti opiskelijabudjettiin ja väsyneelle opiskelijalle, joten suosittelemme suuresti ensi kerralla Semman sijasta Ruusulan kahvia.
  5. Ilmoittauu Varkaiden jäseneksi ja SOOL:iin. SOOL:ista hyödyt esimerkiksi jo vakuutuksen kautta. Suurin säästö kuitenkin tulee olemaan Talvipäivät. SOOL:in liittymismaksu+talvipäivä maksu on vähemmän kuin pelkkä talvipäivämaksu. Eli jos talvipäivät kiinnostavat, kannattaa sinun liittyä SOOL:iin.
  6. Merkit kannattaa ommella heti haalareihin. Merkkejä saattaa helposti kertyä ja siksi ne kannattaisikin ommella heti haalareihin, jotta et kokisi tuskaista monen tunnin merkkiompelua. Jos merkkejä kuitenkin kasaantuu niin muista, että et ole tässäkään asiassa luultavasti yksin. Pyydä opiskelutoverisi yhteiseen merkkienompeluiltaan ja jaa näin tuskasi muiden kanssa.
  7. Muista, että monet opiskelijatapahtumat toimivat ilman alkoholiakin. Esimerkiksi sitseillä on aina mahdollinen saada alkoholiton menu. Monet tapahtumista ovat myös täysin alkoholittomia esimerkiksi kerran kuussa järjestettävät Varkaat Vapaalla -tapahtumat.
  8. Opiskelija.net -sivustolta saat tietoa päivän opiskelijalounaista. Sieltä löydät tuttujen kampusravintoloiden lisäksi myös kaupungin muut opiskelijaruokaa tarjoavat ravintolat sekä JAMK:in opiskelijaravintolat. Kasvispainotteisia ravintoloita ovat muun muasssa Ruusupuistossa sijaitseva Uno, JYY:n Ilokivi sekä lähempänä keskustaa sijaitseva Katriina. Nälkä saattaa yllättää myös illemmasta ja pidemmällä aukioloajalla varustettuja ravintoloita ovat esimerkiksi Piato, Lozzi ja Kortepohjassa sijaitseva Rentukka. Nämä Semman ravintolat tarjoavat halpaa opiskelijaruokaa myös viikonloppuisin.
  9. Opiskelijatoverit ovat yksi opiskelijaelämän parhaimmista puolista. Ole siis rohkea ja tutustu muihin opiskelijoihin niin Varkaissa kuin yli ainejärjestörajojen. Demoryhmä tulee opiskelujen aikana todella tutuksi, mutta on myös hyvä rikastuttaa kaveripiiriä demoryhmän ulkopuolellekin. Tämä onnistuu parhaiten osallistumalla rohkeasti erilaisiin tapahtumiin tai vaikka järjestötoimintaan mukaan lähtemällä.
  10. Älä stressaa. Opiskeluvuosiin liittyy paljon kiirettä ja uusia asioita. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata heti ja monet asiat selviävät opintojen edetessä. Apua voi kysyä aina ja me hallituksessa ollaan teitä varten. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, joten ota rauhassa ja muista nauttia opiskeluvuosista!

Mahtavaa syksyn jatkoa kaikille!

Terkuin,
Veera Nissinen, taloudenhoitaja
Neea Mutanen, tapahtumavastaava

Mainokset

Tekijä: Varkaat

Varkaat on Jyväskylän varhaiskasvatustieteen opiskelijoiden oma ainejärjestö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s