Hallituksen vastuualueet

Hallituksen jäsenten vastuualueet

 

 

PUHEENJOHTAJA

Puheenjohtaja pitää ainejärjestön ja sen toiminnan lankoja käsissään. Hän johtaa hallituksen kokouksia, viestii moneen eri suuntaan, muistuttelee ihmisiä tulevasta ja pitää yllä positiivista ilmapiiriä. Yhtenä tärkeänä tehtävänä puheenjohtajalla on pitää huolta siitä, että hallitus toimii yhdistyslain, Varkaat ry:n sääntöjen, toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Tässä pestissä pääsee todellakin nauttimaan vallasta ja vastuusta sekä pääsee oppimaan koko ajan uutta. Pesti voi tuntua aluksi pelottavalta, mutta sitä se ei ole! Rohkeus karttuu pestin aikana ja tästä toimesta onkin hyötyä myös pitkälle tulevaisuuteen.

VARAPUHEENJOHTAJA

Puheenjohtajan oikea käsi, jonka tehtävänkuva voi olla hyvin monipuolinen. Tärkeää on mitä Sinä ja hallituksen puheenjohtaja olette sopineet. Mikäli puheenjohtaja ei voi pitää kokousta niin vastuu siirtyy varapuheenjohtajalle.

SIHTEERI

Onko läppärin näpyttely sinulle luontevaa? Hallitsetko kirjoittamisen, mutta voisit kehittää taitojasi? Onko multitasking sinulle tuttua? Sihteerinä päävastuitasi ovat pöytäkirjasta huolehtiminen, kokousterkkujen lähettäminen sähköpostitse sekä aktiivinen osallistuminen hallituksen kokouksiin. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sihteerinä toimimisesta.

TALOUSVASTAAVA

Aikaisempaa kokemusta rahastonhoidosta tai yhdistystoiminnasta sinulla ei tarvitse olla sekä sinut tullaan perehdyttämään pestiin hyvin. Tarvitset mukaasi vain ripauksen mielenkiintoa ja hitusen kärsivällisyyttä. Lisäksi vaadimme työtehtävään sitoutumista tulevaksi vuodeksi. Taloudenhoitajana tehtäväsi ovat kirjanpidon ja laskuliikenteen ympärillä. Käytännössä siis hoidat ainejärjestömme rahaliikennettä, laskutat sekä esimerkiksi teet jokaista kokousta varten koonnin tilitapahtumista tietyiltä ajanjaksoilta. Pesti ei ole niin “pelottava”, miltä se aluksi saattaa kuulostaa. Apua saa aina, eikä taloudenhoitaja ole yksin vastuussa yhdistyksen taloudesta.

VIESTINTÄVASTAAVA

Asuuko sisälläsi pieni bloggaaja? Haluaisitko päästä kertomaan jäsenistölle tulevista tapahtumista ensimmäisenä? Tiedotusvastaavana sinun vastuullasi on viestin välittäminen hallitukselta jäsenistölle, joten sinun on hallittava hyvät kirjoitustaidot. Viestimiskanavia ovat mm. Facebook, blogi ja sähköposti. Ethän halua, että sähköpostimme täyttyvät turhilla viesteillä? Sinun tehtäväsi on välittää tärkeiksi koetut viestit Varkaiden sähköpostilistalle.

TAPAHTUMAVASTAAVA

”BILEEEEET!!” Nautitko erilaisten tapahtumien organisoinnista? Oletko kaveripiirissäsi se, joka aina järjestää porukalle ohjelmaa? Jos olet aktiivinen, luova, hullu ja haluat tutustua uusiin ihmisiin yhteistyön merkeissä, saatat olla etsimämme henkilö! Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu ainejärjestön eri tapahtumien: bileiden, tempausten ja erilaisten tilaisuuksien suunnittelu sekä järjestäminen. Tapahtumavastaavana teet paljon yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen ja yritysten kanssa. 

HYVINVOINTIVASTAAVA

Hyvinvointivastaavan pestiin kuuluu liikunta- ja kulttuuritapahtumien järjestäminen sekä yhteistyö Suomen punaisen ristin kanssa ja Varkaiden veriryhmän ylläpito. Hyvinvointivastaavana pääset ylläpitämään opiskelijoiden hyvinvointia monipuolisesti sekä järjestämään opiskelijoiden kesken yhteistä hyväntekeväisyyttä verenluovutusten ja vaikka minkä muun yhteydessä!

YMPÄRISTÖ-, KEHY- JA KV-VASTAAVA

Ovatko ympäristöasiat sinulle tärkeitä? Haaveleitko kehitysyhteistyön toteuttamisesta? Vai kiinnostaako kansainvälisyys, vaihtarit ja uusiin kulttuureihin tutustuminen? Ympäristö-, KehY- ja KV-vastaavana pääset toteuttamaan näitä kaikkia kiinnostuksen kohteitasi. Pestin vastaava huolehtii oman ainejärjestönsä ympäristöasioista, järjestää kansainvälisiä tapahtumia yhdessä muiden kasvis-järjestöjen kanssa ja toimii pääorganisoijana erilaisissa KehY-projekteissa. Lisäksi hän pääsee osallistumaan kaikkien edellä mainittujen sektoreiden valiokuntien kokouksiin.

KOULUTUSPOLIITTINEN TAI SOSIAALIPOLIITTINEN VASTAAVA

Oletko kiinnostunut opintojemme kehittämisestä, tiiviistä yhteistyöstä yliopiston, muiden ainejärjestöjen ja JYY:n kanssa? Onko asioihin vaikuttaminen sinulle tärkeää? Otatko mielelläsi kantaa asioihin? Autatko kanssaopiskelijaa hädässä? Koulutuspoliittisen sekä sosiaalipoliittisen vastaavan tehtäviin kuuluu varhaiskasvatuksen opiskelijoiden etujen ajaminen ja oikeuksista muistutteleminen. Pestien parhaita puolia ovat verkostoituminen, enemmän ja vähemmän kehittävät keskustelut henkilökunnan kanssa sekä opiskelijakaverin kiitos. Tästä vastuualueesta voit tehdä juuri oman näköisesi yhteistyössä muun hallituksen kanssa. Et tule olemaan koskaan yksin!

SOOL-VASTAAVA

Tehtäviin kuuluu toimia linkkinä Suomen opettajaksi opiskelevien liiton SOOL ry:n ja ainejärjestömme välillä. Pysyt ajan tasalla alaamme liittyvissä ajankohtaisissa asioissa välittämällä SOOL-uutisia sähköpostilistallemme sekä pääset harjoittelemaan organisointitaitojasi SOOLin Talvipäivien ilmoittautumisen kautta. 

JÄSENISTÖVASTAAVA

Jäsenistövastaava vastaa jäsenyyteen liittyvistä asioista ja ongelmista. Jäsenistövastaava toimii linkkinä hallituksen ja tutoreiden välillä. Vastuualueisiin kuuluu myös Varkaiden maisteriopiskelijoiden sekä alumnien kontaktointi.

YRITYSSUHDEVASTAAVA

Yrityssuhdevastaava vastaa Varkaat ry:n ja yhteistyökumppaneidemme välisestä yhteistyöstä ja suunnittelusta. Yritysyhteistyösopimusten tekeminen on tärkeä osa pestiä: pääset neuvottelemaan jäsenillemme jäsenetuja erilaisten yritysten kanssa. Tähän sisältyy myös haalareiden, ja niihin tarvittavien sponsoreiden hankinta yhdessä fuksien kanssa.

 

 

 

Mainokset