Hallituksen vastuualueet

Hallituksen jäsenten vastuualueet

PUHEENJOHTAJA
Puheenjohtaja pitää ainejärjestön ja sen toiminnan lankoja käsissään. Hän johtaa hallituksen kokouksia, viestii moneen eri suuntaan, muistuttelee ihmisiä tulevasta ja pitää yllä positiivista ilmapiiriä. Yhtenä tärkeänä tehtävänä puheenjohtajalla on pitää huolta siitä, että hallitus toimii yhdistyslain, Varkaat ry:n sääntöjen, toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Tässä pestissä pääsee todellakin nauttimaan vallasta ja vastuusta sekä pääsee oppimaan koko ajan uutta. Pesti voi tuntua aluksi pelottavalta, mutta sitä se ei ole! Rohkeus karttuu pestin aikana ja tästä toimesta onkin hyötyä myös pitkälle tulevaisuuteen.

VARAPUHEENJOHTAJA
Puheenjohtajan oikea käsi, jonka tehtävänkuva voi olla hyvin monipuolinen. Tärkeää on mitä Sinä ja hallituksen puheenjohtaja olette sopineet. Mikäli puheenjohtaja ei voi pitää kokousta niin vastuu siirtyy varapuheenjohtajalle.

SIHTEERI
Onko läppärin näpyttely sinulle luontevaa? Hallitsetko kirjoittamisen, mutta voisit kehittää taitojasi? Oletko tyypillinen nainen eli multitasking on sinulle tuttua? Toki tämä henkilö voi olla mieskin! Sihteerinä päävastuusi ovat pöytäkirjat, kokousterkkujen lähettäminen sähköpostitse sekä aktiivinen osallistuminen hallituksen kokouksiin. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sihteerinä toimimisesta.

TALOUDENHOITAJA
Aikaisempaa kokemusta rahastonhoidosta tai yhdistystoiminnasta sinulla ei tarvitse olla sekä sinut tullaan perehdyttämään pestiin hyvin. Tarvitset mukaasi vain ripauksen mielenkiintoa ja hitusen kärsivällisyyttä. Lisäksi vaadimme työtehtävään sitoutumista tulevaksi vuodeksi. Taloudenhoitajana tehtäväsi ovat kirjanpidon ja laskuliikenteen ympärillä. Käytännössä siis hoidat ainejärjestömme rahaliikennettä, laskutat sekä esimerkiksi teet jokaista kokousta varten koonnin tilitapahtumista tietyiltä ajanjaksoilta. Pesti ei ole niin “pelottava”, miltä se aluksi saattaa kuulostaa. Apua saa aina eikä taloudenhoitaja ole yksin vastuussa yhdistyksen taloudesta.

JÄSENISTÖVASTAAVA
Oletko hieman utelias? Haluatko ensimmäisenä tietää, ketkä kaikki ovat liittyneet Varkaisiin? Tykkäätkö välillä istuskella koneella ja naputella tietoja ylös? Jäsenistövastaava pitää yllä Varkaiden jäsenrekisteriä ja vastaa jäsenyyteen liittyvistä asioista ja ongelmista. Kokouksissa hän ilmoittaa uudet jäsenet hyväksyttäviksi. Hän on myös vastuussa jäsentarroista ja niiden jakamisesta jäsenille. Jäsenistövastaava tekee yhteistyötä erityisesti taloudenhoitajan, sähköpostivastaavan ja merkkivastaavan kanssa. Jäsenistövastaavan pesti on uusi, joten sitä voi vielä muokkailla omannäköisemmäksi ja esimerkiksi jäsenistölle läheisemmäksi! 🙂

KOULUTUSVASTAAVA
Oletko aina halunnut tietää jostakin varhaiskasvatuksen teemasta tai menetelmästä enemmän kuin mitä koulutuksessamme kerrotaan? Ajatteletko, että kyseisen aiheen tuntemisesta olisi muillekin varhaiskasvattajille hyötyä tulevassa työssä? Tällöin koulutusvastaavan pesti on juuri sinua varten!

Ainejärjestömme pyrkii järjestämään jäsenilleen erilaisia koulutusiltamia, kursseja ja työelämäiltoja. Koulutusvastaavana tehtävänäsi onkin suunnitella ja toteuttaa tämänkaltaisia tapahtumia yhdessä muiden hallituslaisten kanssa.

KOPO-VASTAAVA
Oletko kiinnostunut opintojemme kehittämisestä, tiiviistä yhteistyöstä muiden ainejärjestöjen ja JYY:n kanssa? Onko asioihin vaikuttaminen sinulle tärkeää? Otatko mielelläsi kantaa asioihin? Autatko kanssaopiskelijaa hädässä? Vastasitpa näihin kyllä tai ei, sinä olet varmasti oikea henkilö Varkaiden KoPoksi eli koulutuspoliittiseksi vastaavaksi. KoPon tehtäviin kuuluu varhaiskasvatuksen opiskelijoiden etujen ajaminen ja oikeuksista muistutteleminen. KoPon tehtävässä parhaita juttuja ovat verkostoituminen, enemmän ja vähemmän kehittävät keskustelut henkilökunnan kanssa sekä opiskelijakaverin kiitos. Tästä vastuualueesta voit tehdä juuri oman näköisesi yhteistyössä muun hallituksen kanssa. Et tule olemaan koskaan yksin!

HYVINVOINTIVASTAAVA
Kiinnostaako sinua erilaiset sosiaalipolitiikkaan liittyvät asiat kuten asuminen, toimeentulo, terveys ja tasa-arvo? Haluaisitko olla kuulemassa, mitä muutoksia on suunnitteilla esimerkiksi alati murroksessa olevaan opintotukeen? Hyvinvointivastaavana pidät huolta jäsenten eduista! Tehtäväkuvaan kuuluvat esimerkiksi Varkaiden VeriRyhmän verenluovutusretket ja sosiaalivaliokunnan kokouksiin osallistuminen.

BLOGI- JA SÄHKÖPOSTIVASTAAVA
Asuuko sisälläsi pieni bloggaaja? Haluaisitko päästä kertomaan jäsenistölle tulevista tapahtumista ensimmäisenä? Sähköposti- ja blogivastaajana sinun vastuullasi on viestin välittäminen hallitukselta jäsenistölle, joten sinun on hallittava hyvät kirjoitustaidot. Viestimiskanavia ovat mm. Facebook, blogi ja sähköposti. Ethän halua, että sähköpostimme täyttyvät turhilla viesteillä? Sinun tehtäväsi on välittää tärkeiksi koetut viestit Varkaiden sähköpostilistalle.

TAPAHTUMAVASTAAVA
”BILEEEEET!!” Nautitko erilaisten tapahtumien organisoinnista? Oletko kaveripiirissäsi se, joka aina järjestää porukalle ohjelmaa? Jos olet aktiivinen, luova, hullu ja haluat tutustua uusiin ihmisiin yhteistyön merkeissä, saatat olla etsimämme henkilö! Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu ainejärjestön eri tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen. Tapahtumavastaavana teet paljon yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen ja yritysten kanssa.

LIIKUNTAVASTAAVA
Liikuntavastaava on Varkaiden hallituksen liikunnan ja hyvinvoinnin äänitorvi. Järjestät liikunnallisia tapahtumia muiden hallituksen jäsenten kanssa sekä osallistut JYY:n liikuntavaliokunnan kokouksiin. Tehtäviisi kuuluu lisäksi kasvisjärjestöjen yhteisen liikuntavuoron organisointi yhteistyössä muiden liikkavastaavien kanssa. Sinun ei tarvitse olla himourheilija tai moniosaaja – pääasia, että olet kiinnostunut liikunnasta.

KULTTUURIVASTAAVA
Oletko kiinnostunut musiikista, kuvataiteesta, teatterista tai elokuvista? Asuuko sinussa pieni organisaattori, joka pitäisi päästää valloilleen? Kulttuurivastaavana pääset vaikuttamaan ainejärjestösi toimintaan ideoimalla kulttuuritapahtumia sekä esimerkiksi askartelu- ja leffailtoja jäsenistölle. Viime hallituskaudelta uutena juttuna pääset myös halutessasi ideoimaan ja järkkäämään matalan kynnyksen hullutteludraamailtoja jäsenillemme Varkaat draamalla -tapahtuman merkeissä. Jokatapauksessa ulottuvillasi on laaja valikoima vaihtoehtoja. Sinä päätät, mihin suuntaan haluat kulttuurivastaavan pestiä kuljettaa.

YMPÄRISTÖVASTAAVA
Ovatko ympäristöasiat sinulle tärkeitä? Haaveleitko ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, valtameren muovilautan hävittämisestä ja jääkarhujen pelastamisesta?
Tähän vastuualueseen kuuluu ainejärjestön ympäristöystävällisyydestä huolehtiminen sekä ympäristötapahtumien suunnittelu ja niihin osallistuminen. Lisäksi olet vastuussa Kasvistosta yhdessä muiden ympäristövastaavien kanssa sekä pääset osallistumaan ympäristövaliokunnan kokouksiin.
 
KV-VASTAAVA
Mikäli kansainvälisyys, vaihtarit ja uusiin kulttuureihin tutustuminen tuntuvat sinusta kiinnostavilta, niin kv-vastaavan pesti on sinua varten! Kv-vastaavana pääset järkkäämään yhdessä muiden kasvis-järjestöjen kanssa kansainvälisiä tapahtumia, joissa monikulttuurisuus on enemmän kuin läsnä! Because you can!

KEHY-VASTAAVA
Kehy-vastaavana pääset tutustumaan kehitysyhteistyömahdollisuuksiin ja tuoda sitä mukaan Varkaiden toimintaan. Kehy-vastaava käy JYYn kehitysyhteistyö- valiokunnan kokouksissa, josta saa loistavia vinkkejä kehitysyhteistyön toteuttamiseen ainejärjestötasolla!

TUTOR- JA FUKSIVASTAAVA
Tärkein tehtäväsi on toimia linkkinä fuksien, tutoreiden ja hallituksen välillä.

YRITYSYHTEISTYÖVASTAAVA
Oletko taitava neuvottelija? Kiinnostaisiko sinua yhteyden ottaminen yrityksiin? Pestiin kuuluu yhteistyökuvioiden solmiminen yritysten kanssa, jotta saisimme jäsenillemme jäsenetuja. Myös haalareiden hankinta yhdessä fuksien kanssa kuuluu sinun vastuullesi.

MERKKIVASTAAVA
Kiinnostaisiko sinua kenties suunnitella ja toteuttaa uusia haalarimerkkejä? Hiphei, tämä homma on sinua varten! Merkkivastaava pitää hyvää huolta kaikista haalarimerkeistämme sekä käteiskassasta. Jos jotkut merkit käyvät vähiin, hän tilaa niitä lisää. Myös uusia merkkejä voi toteuttaa! Lisäksi merkkivastaava myy haalarimerkkejä tapahtumien yhteydessä.

MIESASIANVASTAAVA
Hallituksen vanhauusi pesti. Tehtäväsi on yksinkertaisuudessaan vapaamuotoisten tapahtumien suunnittelu yhdessä varhaiskasvatuksen miesopiskelijoiden kanssa. Verkostosi on käytännössä jo olemassa ja helposti tavoitettavissa.
 
SOOL-/ YHTEISTYÖVASTAAVA
Tehtäviin kuuluu toimia linkkinä Suomen opettajaksi opiskelevien liiton (SOOLin) ja jäsenistömme välillä sekä yhteydenpito toisten ainejärjestöjen kanssa – esimerkiksi Tampereen lastentarhanopettajaopiskelijoiden ITU ry:n kanssa.
Pysyt ajan tasalla alaamme liittyvissä ajankohtaisissa asioissa välittämällä SOOL-uutisia sähköpostilistallemme sekä pääset harjoittelemaan organisointitaitojasi SOOLin Talvipäivien ilmoittautumisen kautta.

 
VARAJÄSEN
Oletko kenties jo ollut hallituksessa mukana, mutta et aivan vielä malttaisi päästää irti? Tai oletko muuten niin kiireinen opiskelija, että oman vastuualueen ottaminen tuntuu liian suurelta harppaukselta? Vai oletko sittenkin halukas osallistumaan ainejärjestön hallituksen toimintaan, mutta et ole aivan varma, minne tuuli kuljettaa sinut syksyllä? Varajäsenen pesti on hyvä juuri sinulle, joka arvot tullako vai eikö tulla hallitukseen.

Mainokset