Kotikansainvälistyminen

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille saadakseen kansainvälisiä kokemuksia. Jyväskylän yliopistossa voi osallistua  esimerkiksi kansainvälisiin seminaareihin tai vierailijaluennoille. Kielikeskus puolestaan tarjoaa laajan valikoiman vieraiden kielten kursseja. Alta löytyy lisää vinkkejä kansainvälistymiseen Jyväskylän yliopistossa.

ESN – Erasmus Student Network

Yhteisiä tapahtumia  suomalaisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille järjestää mm. ESN JYY -paikallisjaosto. Kokemisen arvoisia ovat ainakin Stammtisch-teemabileet, kielikahvila Café Lingua, sekä Buddy Programme, jossa muodostetaan kaveriryhmiä suomalaisten ja ulkomaalaisten opiskelijoiden kesken. 

Vaihto-opiskelijat

Varhaiskasvatuksen yksikköön ei tule kovin paljon vaihto-opiskelijoita mutta vuosittain olemme yleensä saaneet ainakin muutaman vierailijan. Vaihto-opiskelijoihin tutustuminen tarjoaa mielenkiintoisia näköaloja muiden maiden varhaiskasvatusjärjestelmään sekä alan opiskeluun. Vaihtareista saat tietoa ainejärjestön kansainvälisyysvastaavalta.

Master’s Degree Programme in Education

Syksyllä 2013 alkaa Jyväskylän yliopistossa uusi kansainvälinen kasvatustieteiden maisteriohjelma, Master’s Degree Programme in Education. Lisätietoja ohjelmasta ja siihen hakemisesta voi kurkata yliopiston sivuilta.

Mainokset